Korejský street food je jedním z nejuznávanějších street food na světě. Je to také skvělý způsob, jak poznat pravou korejskou kulturu. Ulice Koreje pulsují velmi živou atmosférou, je zde rušno po celé dny. A zážitek ještě umocňují autentické chutě a vůně pouličního jídla, na které narazíte na každém kroku. Zážitek z dobrého pouličního jídla se vyrovná zážitku z luxusní restaurace, tomu věřte!

Pokud budete v Koreji, co byste v rámci street food neměli rozhodně vynechat?

gimbap

Gimbap

Gimbap je taková korejská varianta sushi a v Koreji je velmi populární. Na rozdíl od japonského sushi zde ale nenajdete syrové ryby. Gimbap se skládá z rýže, mořských řas a nejrůznějších náplní, obvykle zeleniny, kuřecího masa nebo vajec. Často se krájí na kolečka ve stylu sushi a konzumují se jako lehký oběd nebo svačina.

Tteokbokki

Tohle je jedno z nejklasičtějších korejských jídel, proto se s ním setkáte opravdu často. Jedná se o pokrm složený z rýžových nudlí, které jsou vařeny v omáčce z fermentované červené papriky. Pokrm je obvykle doplněn o vejce, zelenou cibulku a rybí koláčky.

Hotteok

Jedná se o dezert, který se vytváří z palačinkového těsta. Těsto je plněné sladkou směsí cukru, ořechů a skořice, což mu dodává podzimní až zimní chuť. Plněné těsto se smaží na pánvi, až je zvenku křupavé a vevnitř měkké a nadýchané.

knedlíčky

Mandu

Mandu jsou vlastně korejské knedlíčky, které se podávají vařené, pečené či smažené. Mají nejrůznější náplně, obvykle maso, zeleninu a rýžové nudle. Na ulici se podávají s omáčkou, do které se poté namáčí. V rámci street food se setkáte s nejrůznějšími variantami.

Bungeoppang

Jedná se o další dezert, který se připravuje ve tvaru malé ryby. Měkké těsto je plněno různými krémy nebo pastou ze sladkých fazolí. Rybičky se smaží na pánvi tak, aby byly zvenku křupavé a vevnitř měkké. Podávají se teplé.


Korejský street food je jedním z nejuznávanějších street food na světě. Je to také skvělý způsob, jak poznat pravou korejskou kulturu. Ulice Koreje pulsují velmi živou atmosférou, je zde rušno po celé dny. A zážitek ještě umocňují autentické chutě a vůně pouličního jídla, na které narazíte na každém kroku. Zážitek z dobrého pouličního jídla se vyrovná zážitku z luxusní restaurace, tomu věřte!

Pokud budete v Koreji, co byste v rámci street food neměli rozhodně vynechat?

gimbap

Gimbap

Gimbap je taková korejská varianta sushi a v Koreji je velmi populární. Na rozdíl od japonského sushi zde ale nenajdete syrové ryby. Gimbap se skládá z rýže, mořských řas a nejrůznějších náplní, obvykle zeleniny, kuřecího masa nebo vajec. Často se krájí na kolečka ve stylu sushi a konzumují se jako lehký oběd nebo svačina.

Tteokbokki

Tohle je jedno z nejklasičtějších korejských jídel, proto se s ním setkáte opravdu často. Jedná se o pokrm složený z rýžových nudlí, které jsou vařeny v omáčce z fermentované červené papriky. Pokrm je obvykle doplněn o vejce, zelenou cibulku a rybí koláčky.

Hotteok

Jedná se o dezert, který se vytváří z palačinkového těsta. Těsto je plněné sladkou směsí cukru, ořechů a skořice, což mu dodává podzimní až zimní chuť. Plněné těsto se smaží na pánvi, až je zvenku křupavé a vevnitř měkké a nadýchané.

knedlíčky

Mandu

Mandu jsou vlastně korejské knedlíčky, které se podávají vařené, pečené či smažené. Mají nejrůznější náplně, obvykle maso, zeleninu a rýžové nudle. Na ulici se podávají s omáčkou, do které se poté namáčí. V rámci street food se setkáte s nejrůznějšími variantami.

Bungeoppang

Jedná se o další dezert, který se připravuje ve tvaru malé ryby. Měkké těsto je plněno různými krémy nebo pastou ze sladkých fazolí. Rybičky se smaží na pánvi tak, aby byly zvenku křupavé a vevnitř měkké. Podávají se teplé.